SUNWEBS
Učitel ve škole

Učitelství na základní škole muže neláká

Vzdělávání dětí je sice bohulibou činností, nicméně i přesto ve školství nalezneme pouze hrstku mužů. Je to nepochopitelné? Rozhodně není. Finanční ohodnocení je pro muže tak frustrující, že prostě a jednoduše hledají uplatnění v jiných oborech. A najdou ho…

Patriarchát do určité míry

Úloha muže v pravěku byla jednoznačná. Měl ulovit nějaké zvíře, aby se rodina mohla najíst. Obstarání základních životních potřeb pro rodinu je velmi důležité i v současnosti a my pánové se stále cítíme jako živitelé rodiny. Právě proto nám +- 19 000 čistého nemůže stačit! Rozhodně nezávidím kolegyním. Jejich pracovní výkony mnohdy převyšují ten můj a sportovně uznám, že jsou v určitých věcech lepší. Plat by tedy měly mít stejný jako my muži. Měl by ale být vyšší. Jinak pánové do školství nikdy nepůjdou!

Moderní model mužů ve školství je zvrácený

Ve školství nás muže najdete! Pozná se to podle toho, že jsme v drtivé menšině! Dalším charakteristickým znakem je to, že jsme značně ustaraní, jelikož máme ještě další práci, která nám dokáže zaplnit deficit, jež nám vznikne díky nedostatečnému ohodnocení. Klidně tak můžete potkat učící hlídače, sekuriťáky anebo ajťáky a podobně. Prostě si musíme najít jiný job. Lze ale zavadit i o takové, kteří jej nemají. Jedná se především o skoro důchodce, kteří již tolik peněz pro rodinu v uvozovkách nepotřebují. Jít také může o vedoucí pracovníky mající poněkud více peněz a v neposlední řadě o loosery, kteří nejsou schopni pracovat v žádné firmě a i ve školství jim to nejde.

Mužský faktor je třeba, ale postupně zmizí

Nemyslím to nijak sebestředně, ale muži by ve školství figurovat měli. I pře svou možná menší zodpovědnost a maximální přímočarost jsou schopni z dětí dostat mnohé. Bude-li ale pokračovat současný exodus, pak volná místa ve školství rozhodně nám mužům budou připadat jako zbytečnost.

Zanechat komentář

Tento formulář je chráněn Google reCAPTCHA. Odesláním souhlasíte s informacemi o zpracování údajů a podmínkami služby.